Δίκη Χρυσής Αυγής: Όχι στην αποφυλάκιση του Γιάννη Λαγού κι άλλων τριών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όχι στην αποφυλάκιση του Γιάννη Λαγού κι άλλων τριών
Newsroom
Newsroom

Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα - Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιουλίου

Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα αιτήματα αποφυλάκισης των 4 καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος για μία ακόμα φορά δήλωσε πολιτικός κρατούμενος.

Την απόρριψη των αιτημάτων είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας από την προηγούμενη συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρών και σήμερα ο Γιάννης Λαγός.

«Θεωρώ ότι έχω αδικηθεί και αδικούμαι συνεχώς επί τρία χρόνια. Υπήρξε μία πρωτόδικη απόφαση που ήταν αποτέλεσμα εντολών που είχαν δοθεί. Όταν υπάρχει βίντεο που λέει γραμματέας κυβέρνησης σας κυνήγησαν επειδή κόβετε ψήφους, υπάρχει ηχητικό που πρωθυπουργός δίνει εντολές σε ανώτατο δικαστικό. Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται;» τόνισε ο Γιάννης Λαγός, προσθέτοντας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, με τη Μάγδα Φύσσα που είναι παρούσα στη δικαστική αίθουσα να του φωνάζει «δολοφόνος είσαι!».

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την απόρριψη των αιτήσεων αναστολής, ο Γιάννης Λαγός χειροκρότησε.

Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου η δίκη 

Εν τω μεταξύ  η δίκη διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το δικαστήριο, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που νόσησε βαριά από κορονοϊό, ζήτησε από την υπεράσπισή του να προσκομίσει στην επόμενη συνεδρίαση ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και εφόσον είναι εφικτό, για την πρόβλεψη των γιατρών ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του καταδικασθέντος σε κάθειρξη 13 ετών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης για προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ