Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη: Τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο ακροατήριο

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη: Τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο ακροατήριο
Newsroom
Newsroom

Κλήθηκαν για κατάθεση 2 ψαράδες

Για κατάθεση κλήθηκαν εκ νέου οι δύο ψαράδες που εμπλέκονονται στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Για τις δικαστικές εξελίξεις μίλησε στην ΕΡΤ ο Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας του πρώην υπουργού, επισημαίνοντας ότι «τα στοχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο».

«Σε επίπεδο προκαταρκικής εξέτασης ο Εισαγγελέας αρχειοθέτησε την υπόθεση όμως η οικογένεια άσκησε πρoσφυγή που έγινε δεκτή. Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένων δραστών και διατάχθηκε κύρια ανάκριση, η οποία διενεργήθηκε και είμαστε στο στάδιο των απολογιών», δήλωσε ο κ. Φωτάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο συνήγορος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη ανέφερε ότι «οι δύο κατηγορούμενοι έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν στην ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην ΕΡΤ «έχουν βρεθεί τα πάντα που έχουν οδηγήσει στο στάδιο αυτό ώστε να οδηγηθούν σε απολογία οι δύο κατηγορούμενοι». Γι άλλη μία φορά ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε στη «σωρεία παραλείψεων» από το Β’ Λιμενικό Σταθμό της Ερέτρειας.

«Οι προανακριτικοί αυτοί υπάλληλοι ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη γιατί οι παραλείψεις τους οδήγησαν σε αυτό το επίπεδο που είμαστε σήμερα», είπε και πρόσθεσε ότι «αν είχαν γίνει όλα σωστά θα είχαμε τελειώσει εδώ και καιρό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπήρχε ομερτά  στην περιοχή ο κ. Φωτάκης απάντησε καταφατικά. Διευκρίνισε δε ότι πλέον πολλοί άνθρωποι είναι διατιθεμένοι να μιλήσουν ενώ «τα στοχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο ακροατήριο».

Δείτε επίσης

Σήφης Βαλυράκης: Δύο ψαράδες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ