Δήμαρχος Πύργου για την υπόθεση μπούλινγκ: Έχουμε χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης

Newsroom
Newsroom

"Θα γίνουν συλλήψεις"

Επιμένει στην άποψη ότι το περιστατικό bulling (μπούλινγκ) σε ανήλικο μαθητή από νεαρούς στον Πύργο δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά μια ακόμη πράξη μια εγκληματικής οργάνωσης ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, δηλώνοντας στην ΕΡΤ ότι «υπάρχει συνέχεια σε αυτή τη δράση με κορυφαία εκδήλωση τον εμπρησμό του σχολείου και την απειλή της τότε Διευθύντριας».

«Είναι μια ομάδα δέκα ατόμων, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Απειλούν κόσμο, καταστρέφουν αυτοκίνητα, μπαίνουν σε καταστήματα» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο αιρετός άρχοντας, ο οποίος με καταγγελτικό τόνο περιέγραψε την παραβατική δράση των ανηλίκων όχι μόνο απέναντι στον συνομήλικό τους, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Ένα γεγονός που συνέβαινε, με την ανοχή των Αρχών, για πάνω από ένα χρόνο.

Απαντώντας στο ερώτημα τι έκανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η αστυνομία αυτό το διάστημα ο δήμαρχος Πύργου ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος αντιδρούσε κάνοντας τις σχετικές καταγγελίες.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση

«Αυτά τα άτομα δεν είναι όλα ανήλικοι. Υπάρχουν και εικοσάχρονοι με πλούσιο ποινικό μητρώο» είπε και πρόσθεσε ότι «οι κάτοικοι σε πολλές περιπτώσεις αποφεύγουν να κάνουν μηνύσεις γιατί δεν τους προστατεύει και κανένας. Και η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου και ο τρόπος λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος, με όποιες εκφάνσεις και αν έχει, δεν έχουν πείσει τον πολίτη ότι είναι αποτελεσματικές» κατήγγειλε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Εμφανώς απογοητευμένος από την κατάσταση στον Πύργο, τόνισε ότι «έτσι συντηρείται αυτή η κατάσταση που έφτασε στο “ως εδώ και μη παρέκει”. Το επόμενο βήμα είναι να πάρουν οι πολίτες το νόμο στα χέρια τους. Με ευχές δε λύνεται η βία» επισήμανε.Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακόπουλο οι νεαροί δράστες, τους οποίους όλοι γνωρίζουν, έχουν αποθρασυνθεί τελείως. «Χρειάζεται άλλη στάση των Αρχών, αποτρεπτική του εγκλήματος. Έχουμε φύγει από το μπούλινγκ. Οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να δουν το πρόβλημα στη διάσταση που έχει», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πρόσφατη υπόθεση παρενόχλησης του μαθητή από μέλη αυτής της ομάδας ο κ. Αντωνακόπουλος διευκρίνισε ότι «η υπόθεση έχει πάρει τον δικαστικό δρόμο και πρόκειται να γίνουν συλλήψεις».

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου η Πολιτεία μπορεί να κάνει αυτεπάγγελτη δίωξη για την αποφυγή πρόληψης άλλου εγκλήματος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ