Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια - Μέσω θαλάσσης απομακρύνονται οι εγκλωβισμένοι

 Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια - Μέσω θαλάσσης απομακρύνονται οι εγκλωβισμένοι

Δραματικές ώρες - Δείτε βίντεο

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι στη Λίμνη Ευβοίας, καθώς η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από την Τρίτη στην ευρύτερη περιοχή, εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

1

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evima.gr, οι οικισμοί Ροβιές και Παλαιοχώρι έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ αρκετοί πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στις Ροβιές και πλέον έχει επιστρατευθεί ένα φέρι μποτ, το οποίο θα μεταφέρει μακριά από τα πύρινα μέτωπα τον κόσμο που βρίσκεται εκεί.

 

Πηγή βίντεο: Πέτρος Χειμωνέτος 

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν όλοι στην παραλία, καθώς ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς πλησίαζε από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία. Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Οι πυροσβέστες κυνηγούν κυριολεκτικά τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην καιόμενη έκταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες.

Πηγή Βίντεο: Δωροθέα Αλευρά

Εκτός από τις Ροβιές η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή, ενώ το άλλο μέτωπο σταμάτησε λίγο πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ. 'Αλλο μέτωπο είναι στη Δαμιά, ενώ υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυΐδ.

Πηγή Βίντεο: Weather News Greece

 

Πηγή Βίντεο: Σταυρούλα Αναγνώστου

 

Δείτε επίσης:

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Εύβοια - Καλούν κατοίκους και τουρίστες να πάνε στην παραλία

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ