ΕΛΛAΔΑ

ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και δώρου Χριστουγέννων

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης καταβάλλει νωρίτερα επιδόματα και παροχές, με αυτόματη πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων και χωρίς ανάγκη προσέλευσης στα ΚΠΑ2

χρήματα
Photo Credits: @pixabay/ moerschy

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προχωρά στην προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος εργασίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας, του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και του δώρου Χριστουγέννων για επιδοτούμενους ανέργους και δικαιούχους παροχών μητρότητας και γονικής άδειας και του επιδόματος εργασίας.

Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με απευθείας κατάθεση στους λογαριασμούς των προπληρωμένων καρτών των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια εκ μέρους τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Σημειώνεται ότι για τους ανέργους που οφείλουν να δηλώσουν παρουσία από τις 17 Δεκεμβρίου 2025 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2026, η προπληρωμή θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας.

Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση.

(gov.gr > Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση