Δυστύχημα στην Εύβοια: Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο των εργατών

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και τις πρόκλησης σωματικών βλαβών, συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις προσαγωγές μετά το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Εύβοιας, το μεσημέρι της Πέμπτης  όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις εργάτες από ηλεκτροπληξία

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και τις πρόκλησης σωματικών βλαβών, συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν νωρίτερα γνωστά, έχει προσαχθεί ένας εργοδηγός, ένας μηχανικός καθώς και η επιβλέπουσα του έργου.

Οι τρεις άνδρες που έχασαν τη ζωή τους ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο, ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή. Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται και συνέβη το μοιραίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το τέταρτο άτομο που βρισκόταν κοντά στο περιστατικό φέρει εγκαύματα στο σώμα του και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος των άλλων τριών εργαζομένων ήταν ακαριαίος, ενώ όπως τόνισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, χτυπήθηκαν με περισσότερα από 20.000 volt!

 

«Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000 volt επιφέροντας τους ακαριαίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του κ. Αδαμίδη, προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην τοπική ιστοσελίδα evima.gr.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται. Τότε συνέβη το μοιραίο, όπως αναφέρουν πολίτες της περιοχής. Οι δύο από τους τρεις θανόντες είναι από την Χαλκίδα και ο τρίτος αλλοδαπός από το Μαλακώντα.

 

 

 

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ

 

 

 

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

 

Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση». 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

 

 

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των εργατών

 

Σοκάρει η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία

 

Τραγωδία με τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία

 

 

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ