Έφηβη από τη Σύρο λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 13 δευτερόλεπτα

Η μαθήτρια της Β' Γυμνασίου ξεκίνησε να ασχολείται με τη διάσημη σπαζοκεφαλιά σε ηλικία 10 ετών

Επινοήθηκε το 1974 και μέχρι σήμερα θεωρείται η διασημότερη σπαζοκεφαλιά και το εμπορικότερο παιχνίδι παγκοσμίως, με τις πωλήσεις του να ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Απαιτεί ταχύτητα, φαντασία, μνήμη και ταχύτατα αντανακλαστικά. Οι περισσότεροι χρειάζονται πέντε δευτερόλεπτα για… κοιτάξουν απλά τη μια πλευρά του κύβου και ώρες ολόκληρες για να τον λύσουν.

Μια 13χρονη μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου από τη Σύρο, η Αλεξάνδρα Βακονδίου, έχοντας ξοδέψει χιλιάδες ώρες προπόνησης, έχει καταφέρει να λύνει το κύβο του Ρούμπικ σε χρόνο 13 δευτερολέπτων.

Η Αλεξάνδρα κόρη του Πέτρου Βακονδίου και της  Τερέζας Γενναδίου, απομνημονεύσει πάνω από 100 αλγορίθμους και μοτίβα με την διασημότερη σπαζοκεφαλιά.
 
Η 13χρονη ξεκίνησε να ασχολείται με τη διάσημη σπαζοκεφαλιά πριν από 3 χρόνια, σε ηλικία 10 ετών, όταν απέκτησε τον πρώτο της ερασιτεχνικό κύβο. Η μόδα της εποχής με ένα παιδί να κρατά στο χέρι του κι από ένα κύβο, την έφερε να παίζει… στα δάχτυλα το διάσημο παιχνίδι! Σήμερα στην κατοχή της έχει 30 κύβους διαφόρων ειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, νεαρή μαθήτρια της Β΄ τάξης του Βαμβακάρειου  Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, έχει ξοδέψει χιλιάδες ώρες εξάσκησης με τον Κύβο του Ρούμπικ, από το 2019 οπότε και άρχισε να λύνει με εκπληκτική ταχύτητα τον συγκεκριμένο γρίφο – σπαζοκεφαλιά.

Σημειώνεται οτι το παιδί…αστραπή είναι και άριστη μαθήτρια στις σχολικές της υποχρεώσεις, κάτι επίσης σημαντικό! 

Μάλιστα η νεαρή Συριανή διατηρεί και προσωπικό κανάλι στο YouTube, στο οποίο μπορείτε να την ακολουθήσετε και να βλέπετε πως μια νησιώτισσα  παίζει τον κύβο στα δάχτυλά της, αυτό το διασκεδαστικό πολύχρωμο παζλ κύβων.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: cyclades24.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ