Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», δήλωσε ο Ανδρουλάκης - Στον β΄γύρο ο Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», δήλωσε ο Ανδρουλάκης - Στον β΄γύρο ο Παπανδρέου

Κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, ο Ν.Ανδρουλάκης - Πρώτευσε και σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα - Πρωτιά στη δυτική Ελλάδα για τον Γιώργο Παπανδρέου

«Κλείδωσε» οριστικά η πρώτη θέση στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, να περνά στον δεύτερο γύρο με ποσοστό κοντά στο 37%.

Στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 27,6% πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης στο ΚΙΝΑΛ, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 26.6% έμενε εκτός διεκδίκησης για την ηγεσία του κόμματος.

Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έμειναν πολύ πίσω με ποσοστά που κυμαίνονταν κοντά στο 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Aνδρουλάκης: "H Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει"

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν σήμερα και μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, οι οποίο με πολιτισμό και ενότητα, που είναι η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά συμμετείχαν σε αυτήν τη διαδικασία» είπε.

«Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. H Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Παπανδρέου: Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής

«Αυτή την Κυριακή πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους, αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης».

Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα κάλεσε του ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να συμμετέχουν και στη μάχη της επόμενης Κυριακής.

Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον – Συνεχίζω δυνατά με ενότητα και σεμνότητα»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στη γιορτή της δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν να ψηφίσουν στην κάλπη. Τους καταλαβαίνω και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά, με σεμνότητα και ενότητα». είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

Δείτε επίσης

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεκάθαρη πρωτιά Ανδρουλάκη - Συνεχίζεται το θρίλερ για τη 2η θέση

ΚΙΝΑΛ: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα στην Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ