Εκπληκτικό ημερολόγιο γηροκομείου: Ηλικιωμένοι ποζάρουν σαν μοντέλα

Εκπληκτικό ημερολόγιο γηροκομείου: Ηλικιωμένοι ποζάρουν σαν μοντέλα

"Οι παππούδες έχουν ενθουσιαστεί" λέει ο πρόεδρος του Γηροκομείου "Μέγας Βασίλειος" Ξάνθης

 Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Παπαχρόνης, πρόεδρος του γηροκομείου «Μέγας Βασίλειος» Ξάνθης, και Γρηγόρης Λεοντιάδης, φωτογράφος, αναφορικά με την ιδέα τους να κυκλοφορήσουν ημερολόγιο για τη νέα χρονιά στο οποίο πρωταγωνιστούν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο.

ημερολόγιο ηλικιωμένοι

«Ήταν ιδέα του κ. Λεοντιάδη το ημερολόγιο», είπε ο κ. Παπαχρόνης.

«Το ημερολόγιο, μία τόσο μικρή πράξη, δεν περιμέναμε να γιγαντωθεί. Αισθανόμαστε πολύ όμορφα για αυτό. Διδάσκω σε ένα τμήμα φωτογραφίας στην Ξάνθη και μέσα από το τμήμα μου που είναι γύρω στα δέκα άτομα, με τα παιδιά κάθε χρόνο συζητάμε. Ήταν ιδέα του τμήματος που προσπαθήσαμε να την υλοποιήσουμε. Η προσέγγιση έγινε τμηματικά και με διακριτικότητα. Οι ηλικιωμένοι το δέχτηκαν και περάσαμε και πολύ όμορφα», είπε από την πλευρά του ο κ. Λεοντιάδης.

ημερολόγιο ηλικιωμένοι

«Η δράση ξεκίνησε τον προηγούμενο Νοέμβρη – Δεκέμβρη. Μπήκαν τα παιδιά στο γηροκομείο, μέχρι τις αρχές της καραντίνας τον Μάρτιο. Η σκέψη στην αρχή δεν ήταν για ημερολόγιο. Υπάρχει και άλλο υλικό από την καθημερινότητα των ηλικιωμένων. Είναι η πρώτη φορά που βγάζουμε ημερολόγιο ως ίδρυμα. Ήμουν επιφυλακτικός γιατί ποτέ δεν είχα κάνει ημερολόγιο. Κινηθήκαμε αρχικά για 70 συλλεκτικά ημερολόγια. Το βγάλαμε για τους συμμετέχοντες και για τους συγγενείς των ηλικιωμένων. Το ανεβάσαμε στο Facebook του Μέγα Βασιλείου, του γηροκομείου, και έγινε χαμός. Οι παππούδες μας έχουν ενθουσιαστεί», ανέφερε ο κ. Παπαχρόνης.

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ