ΕΛ.ΑΣ.: Η ανακοίνωση για τη σύλληψη του αστυνομικού στην Τουρκία

ΕΛ.ΑΣ.: Η ανακοίνωση για τη σύλληψη του αστυνομικού στην Τουρκία

Επιβεβαιώνεται η σύλληψη του αστυνομικού και της συντρόφου του

Η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τη σύλληψη του αστυνομικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών της Αλεξανδρούπολης, και της συντρόφου του, από τις τουρκικές αρχές.

Επιβεβαιώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη του αστυνομικού στην Τουρκία, όπως και οι επαφές που έχουν γίνει έτσι ώστε να υπάρξουν ενέργειες για την επιστροφή του ίδιου και της συντρόφου του στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

 

 

Δείτε επίσης:

Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη στην Τουρκία - Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ και του ΥΠΕΞ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ