Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πρώτες Βοήθειες για την αντιμετώπιση πνιγμονής σε βρέφος (Βίντεο)
Ο Διασώστης, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Ε.Ε.Σ., κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, παρουσιάζει, βήμα προς βήμα, τον σωστό τρόπο αντίδρασης όταν ένα βρέφος έχει καταπιεί ξένο σώμ
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (12/9) και στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς του για ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες, παρουσιάζει μέσα από νέο ενημερωτικό βίντεο τις βασικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθούνται σε περίπτωση πνιγμονής βρέφους από ξένο σώμα.
To βίντεο του Ε.Ε.Σ
Ο Διασώστης, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Ε.Ε.Σ., κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, παρουσιάζει, βήμα προς βήμα, τον σωστό τρόπο αντίδρασης όταν ένα βρέφος έχει καταπιεί ξένο σώμα και δεν μπορεί να αναπνεύσει, επιδεικνύοντας τις κατάλληλες τεχνικές, όπως τα χτυπήματα στην πλάτη και τις θωρακικές συμπιέσεις. Μέσα από την πρακτική επίδειξη αναδεικνύεται η καθοριστική σημασία της άμεσης και σωστής παρέμβασης σε ένα περιστατικό πνιγμονής, καθώς η γνώση των Πρώτων Βοηθειών μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια μέχρι την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με μακρά και αναγνωρισμένη παρουσία στην εκμάθηση Πρώτων Βοηθειών στην Ελλάδα, διοργανώνει υψηλής ποιότητας σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αποστολής του. Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://www.redcross.gr/protes-voitheies/
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εντοπίστηκε και καταθέτει ο οδηγός ταξί που τον πήγε στο ιατρείο
- Απολογούνται τη Δευτέρα οι δύο γιατροί για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2027








