Έναρξη Νέων Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών

Newsroom
Newsroom

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 15 Οκτωβρίου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  διοργανώνει Nέα Μοριοδοτούμενα Προγράμματα α) Ψυχοθεραπείας και β) Ειδικής Αγωγής  σε πτυχιούχους και φοιτητές ΑΕΙ . Τα προγράμματα πραγματοποιούνται μέσω της μεθόδου της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (e-learning), παρέχοντας την δυνατότητα της ευέλικτης παρακολούθησης σε όλους τους σπουδαστές.

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος των προγραμμάτων είναι ο Δρ. Γιάννης Παπαδάτος, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής, Ε.Κ.Π.Α.

  Οι κοινωνίες του 21ου αιώνα βιώνουν καθημερινά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και πολιτιστικά αδιέξοδα. Η ψυχοκοινωνική ισορροπία κάθε ατόμου δέχεται συνεχείς απειλές. Η αντιμετώπιση των ψυχολογικών και παιδαγωγικών προβλημάτων χρειάζεται έγκυρη και υπεύθυνη επιστημονική αντιμετώπιση. Η ψυχοθεραπεία και η ειδική αγωγή αποτελούν δείκτες της κοινωνικής ευαισθησίας. 

 Η σύγχρονη ψυχοθεραπεία αποτελεί την εκτενέστερη, πληρέστερη και βαθύτερη μέθοδο κατανόησης σκέψεων, συναισθημάτων, επιθυμιών και πράξεων.  Ακόμη, μελετά τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, αποσκοπώντας στην επίτευξη της ψυχικής ισορροπίας και στη βελτίωση της ατομικής ευεξίας, αντιμετωπίζοντας μέσω του διαλόγου το άγχος, την κατάθλιψη, τις φοβίες και τις απογοητεύσεις που προκαλούν ψυχικά προβλήματα. Οι επιστήμονες της Ψυχικής Υγείας απαιτείται να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην επιστήμη τους μέσω της δια βίου εκπαίδευσης.

  Η Ειδική Αγωγή αφορά τουλάχιστον το 10% των μαθητών, και αποτελεί προτεραιότητα στο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας στον 21ο αιώνα. Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Πολιτεία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Ειδική Αγωγή και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. 

 Και τα δύο προγράμματα αναγνωρίζονται και μοριοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 15 Οκτωβρίου 2023. 

Για περαιτέρω πληροφορίες  μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.spedu.gr 

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2103642771, 2103642778 και στο [email protected] 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ