ΕΟΔΥ: Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Newsroom
Newsroom

Ποιοι παραμένουν, ποιοι εισέρχονται.

Ορίστηκε το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που προέκυψε με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Πρόεδρος παραμένει ο Θεοκλής Ζαούτης του Ηλία, MD, MSCE, PhD, καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (φωτογραφία).

Η υπόλοιπη σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής:

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα μεταδοτικά νοσήματα: Παρασκευής Δημήτριος του Νικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, με αναπληρωματικό του μέλος τη Σαμπατάκου Ελένη του Τζαννέτου, επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ-ΓΝΑ «Ιπποκράτειο».

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα: Σαπουνάς Σπυρίδων του Θεμιστοκλέους, ιατρός ενδοκρινολόγος, με αναπληρωματικό του μέλος την Πιάγκου Μαρία του Νικολάου, επίκουρη καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανατομίας-ΕΚΠΑ.

Ο Γώγος Χαράλαμπος του Αθανασίου, καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Φαρόπουλο Ιωάννη του Βασιλείου, Φαρμακοποιό.

Ο Παπανικολάου Άγγελος του Κωνσταντίνου, Επιμελητής Β’ Καρδιολογίας – Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική «ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του τη Δρελιώζη Αγγελική του Παναγιώτη, προϊσταμένη Τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διεθνών Συνεργασιών – 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου.

Ο Καλαμπόκας Θεόδωρος του Ευσταθίου, επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας (MD, MSc, PhD), Ιατρική Σχολή-ΕΚΠΑ, ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Μαγκίνα Αντώνιο του Γεωργίου, δικηγόρο.

Ο Δελλής Γεώργιος του Ιωάννη, ορίστηκε ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων του φορέα, με αναπληρωτή του τον Γιομπαζολιά Αντώνιο του Κωνσταντίνου.

Χρέη προέδρου κατά την απουσία αυτού, θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος για τα μεταδοτικά νοσήματα, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παρασκευής Δημήτριος, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αναπληρώνεται από το αναπληρωματικό του μέλος.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ