Επεκτείνονται οι εμβολιασμοί: Ξεκινούν και για τις ηλικίες 30-39 και 40-49 ετών

Ανοίγει η πλατφόρμα τις αμέσως επόμενες ημέρες

Επιταχύνεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς μετά την ηλικιακή ομάδα των 50-54 ετών για την οποία άνοιξε ήδη η σχετική πλατφόρμα, σειρά παίρνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι πολίτες των ηλικιών 30-39 και 40-49 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. 

Νέα έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν για να εμβολιαστούν, απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια, 18 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα από τη μικρή υποχώρηση που καταγράφηκε το Σάββατο στο πλήθος των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ της χώρας. Η περίοδος του Πάσχα, ωστόσο, προβληματίζει έντονα τους ειδικούς καθώς οι συναθροίσεις των πολιτών ενδέχεται να προκαλέσουν νέα πίεση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

Την ίδια ώρα, από τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου ξεκινούν τα υποχρεωτικά self tests για τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα σε εβδομαδιαία βάση, ενώ εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι των αρχών, καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς δεν επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινά στις 10:00 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό, για τους 50-54 ετών

Στο φουλ οι μηχανές για τους εμβολιασμούς- στόχος η ανοσία

Υποχρεωτικά τα self tests στον δημόσιο τομέα από τις 26 Απριλίου

2.597 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 86 θάνατοι

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ