Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Βρέθηκε προκήρυξη της OΛΑ σε USB του 42χρονου

Το έγγραφο ήταν αποθηκευμένο σε στικάκι και αφορούσε σε ανάληψη ευθύνης για βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ το 2015

Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών βρέθηκε σε USB που ήταν στο σπίτι του 42χρονου ο οποίος είχε νοικιάσει την αποθήκη-γιάφκα στο Κουκάκι (Δείτε ΕΔΩ). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του 42χρονου, διαπιστώθηκε ότι ήταν αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (usb) έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του ΣΕΒ. Η επίθεση είχε γίνει στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Επίσης, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του συγκεκριμένου αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» στις 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή. "Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο. Οι έρευνες συνεχίζονται".

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ