Επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο ιερέας

Γιατί άλλαξε την κατηγορία η ανακρίτρια

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται πλέον ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε 7 μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη στις 25 Ιουνίου. Και αυτό γιατί, η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του κατηγορούμενου.

Μονή Πετράκη – Επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες: Γιατί άλλαξε η κατηγορία

Η ανακρίτρια άλλαξε την κατηγορία με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε: «Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει.  Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.  Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Στην πρώτη απολογία του ο υπό καθαίρεση ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν  αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Δείτε επίσης

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Στη φυλακή ο ιερέας

Μονή Πετράκη: Απολογείται ο 37χρονος για την επίθεση με βιτριόλι

Αύριο η απολογία του ιερέα που επιτέθηκε στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη

 

 

Πηγή: Έθνος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ