Επιτυχόντες των Πανελλαδικών έξι θεραπευόμενοι του 18ΑΝΩ

Επιτυχόντες των Πανελλαδικών έξι θεραπευόμενοι του 18ΑΝΩ

Σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πέτυχαν έξι θεραπευόμενοι της θεραπευτικής μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18ΑΝΩ. Οι επιτυχόντες εισήχθησαν στα Τμήματα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας, Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Ψυχολογίας Ρεθύμνου, Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για την επιτυχία αυτή ενημερώθηκε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη. Η υφυπουργός είχε παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου 18ΑΝΩ τον περασμένο Ιούλιο, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για την πορεία όλων των μαθητών και είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα όσων από αυτούς ρίχτηκαν στη μάχη για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «επιδεικνύοντας μεγάλη δύναμη και θάρρος», όπως είχε πει.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Σχολείο 18ΑΝΩ λειτουργεί από το 2001, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και σκοπός του είναι η εξασφάλιση ενός υποστηρικτικού διδακτικού έργου, προκειμένου οι μαθητές να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, τόσο στον εμπλουτισμό υγιών, επανορθωτικών εμπειριών ζωής όσο και για τη συμμετοχή τους σε απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις, που διενεργούνται στα συνεργαζόμενα με δημόσια σχολεία, τα οποία είναι το 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Αθήνας και το 6ο Εσπερινό Λύκειο Αθήνας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ