Ευρωπαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη μετά το σεισμό στη Σάμο ζητά ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Ο Ευρωβουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  
«Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στήριξη για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στη Σάμο», ζητά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή το σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο που άφησε πίσω του σημαντικές υλικές ζημιές και μετά από προτροπή του βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζητά την ευρωπαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις σημειώθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου λίγο πριν από το μεσημέρι στη χώρα μου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο βορείως της νήσου Σάμου σε θαλάσσιο χώρο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε εστιακό βάθος μικρότερο των 10 χιλιομέτρων. Στο νησί της Σάμου και στα γύρω νησιά έχουν καταγραφεί εκτεταμένες και σοβαρές ζημιές, σε υποδομές, σε παλιά κτίρια, σε σπίτια του νησιού και σε ναούς.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-  Με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία μπορεί να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών και στην ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Σάμου και των γύρω νησιών από το μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ