Φώφη Γεννηματά: «Συλλογική δέσμευση η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ.»

Φώφη Γεννηματά: «Συλλογική δέσμευση η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής είναι για μας σταθερή επιλογή και συλλογική δέσμευση», επισημαίνει η κυρία Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ».
Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται και το Κίνημα Αλλαγής μελετά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Γεννηματά είναι ξεκάθαρη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με «βυζαντινισμούς» και «αντιφάσεις» «πορεύεται χωρίς πυξίδα» και ότι «επιχειρεί να καλύψει την πρόσφατη ιστορία του με την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, εμπόριο ελπίδας και κακέκτυπες μαρκίζες της σοσιαλδημοκρατίας».

Κατά την άποψη της κυρίας Γεννηματά, η κρίση με τον κορωνοϊό «αποστόμωσε τους κήρυκες των δογμάτων του νεοφιλευθερισμού» αναδεικνύοντας την άποψη της σοσιαλδημοκρατίας, «απέναντι στην αμήχανη συντήρηση και την ιδεοληπτική Αριστερά».

«Στηρίξαμε καθαρά χωρίς δισταγμούς και αμφιταλαντεύσεις» την κυβέρνηση στην κρίση με τον κορωνοϊό, δηλώνει η κυρία Γεννηματά και προσθέτει: «Χρειάζεται σχέδιο για τη λειτουργία της χώρας από τον Σεπτέμβριο. Οι δυσκολίες είναι ακόμα μπροστά μας». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται και στις πολιτικές ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπογραμμίζοντας: «Εμείς δεν περιμέναμε την πανδημία για να αντιληφθούμε τη σημασία του ΕΣΥ».

Σχετικά με το σχέδιο της Κομισιόν για την ενίσχυση των 27 χωρών της Ε.Ε. με 750 εκατ. ευρώ σε δάνεια και επιδοτήσεις, η κυρία Γεννηματά τονίζει ότι «η ευρωπαϊκή ενίσχυση δεν θα πρέπει να καλύψει τρύπες του Προϋπολογισμού, ούτε πελατειακού χαρακτήρα επιλογές των υπουργών» και προσθέτει: «Για την Ελλάδα είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία της τελευταίας δεκαετίας να αποκτήσει εύκολη πρόσβαση σε πόρους, χωρίς τον βραχνά του δανεισμού και τη θηλιά επώδυνων δεσμεύσεων».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ