Φωτιά στην Έυβοια: 91 άτομα απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης

Φωτιά στην Έυβοια: 91 άτομα απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης

Περιπολικά σκάφη παρέμειναν σε ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής.

Στον απεγκλωβισμό συνολικά 91 ατόμων από την περιοχή Ροβιές Εύβοιας, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται.

Συγκεκριμένα, υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν πέντε περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, δύο περιπολικά οχήματα, 11 ιδιωτικά σκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε και το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Πάραλος». Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της.

Με τη συνδρομή των πλωτών μέσων απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο πλοίο «Πάραλος» συνολικά ογδόντα πέντε 85 άτομα (79 ενήλικες και 6 ανήλικοι) καθώς και τρία κατοικίδια που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αιδηψού. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν ακόμη δύο άτομα από περιπολικό όχημα του Λιμενικού, καθώς και τέσσερα από περιπολικό σκάφος τα οποία μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ηλιών Ευβοίας.

Όπως επισημαίνεται, έλεγχοι από πλωτά και χερσαία μέσα συνεχίζουν να διενεργούνται, ενώ περιπολικά σκάφη παρέμειναν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτείτο.

 

Δείτε επίσης:

Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια – Εκκενώνονται κι άλλα χωριά

 

Λέκκας για φωτιές: Καμπανάκι για «εφιάλτη διαρκείας» τον Αύγουστο

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ