Γιατρός στην Αγγλία: "Δεν είναι όλα καλύτερα στο εξωτερικό"!

Γιατρός στην Αγγλία: "Δεν είναι όλα καλύτερα στο εξωτερικό"!

Τι συμβαίνει με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Η εμπειρία ενός Ελληνα αιματολόγου από την Αγγλία

Έλληνας επιστήμονας που ζει, εργάζεται στην Αγγλία και νόσησε από τον κορωνοϊό μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στην χώρα όπου έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλου του κόσμου ύστερα από τα νέα των τελευταίων ωρών που αφορούν τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε και προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς δείχνει να είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός, σύμφωνα με τα στοιχεία κατά 70% περισσότερο.

Ο Eμμανουήλ Νικολούσης, αιματολόγος και ειδικός στις μεταμοσχεύσεις περιέγραψε μιλώντας στο Open TV και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάννη μία δύσκολη περίοδο στην Αγγλία, όπου μπορεί να είναι το επίκεντρο της συγκεκριμένης εξέλιξης ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα όπως είπε ενημέρωση.  «Δεν είναι και η πιο εύκολη περίοδος στην Αγγλία. Υπήρχε μία ευφορία ότι είχαμε από τους πρώτους το εμβόλιο, όμως δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό.  Ηταν πολλοί αυτοί που πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε λόγω του εμβολίου, αλλά δεν είναι έτσι. 

«Στην Ελλάδα λέμε ότι οτιδήποτε στο εξωτερικό είναι καλύτερο αλλά δεν ισχύει αυτό» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «και πριν τον κορωνοϊό, δεν υπήρχαν οι πόροι στην υγεία στην Αγγλία, πλέον όμως υπάρχει χώρος για τους υπόλοιπους ασθενείς, λόγω των ασθενών με τον κορωνοϊό». Και συνέχισε: «Υπάρχει έλλειψη ηγεσίας. Δεν υπάρχει κατεύθυνση. Επίσης δεν έχουμε σωστή πληροφόρηση» Τέλος ο κ. Νικολούσης περιέγραψε και την δική του εμπειρία από τον κορωνοϊό καθώς ο ίδιος νόσησε τον Απρίλιο. «Εγώ το πέρασα δύσκολα αν και δεν έχω υποκείμενο νόσημα. Έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο με πολύ πυρετό. 17 ημέρες πυρετό. Ήταν δύσκολα». 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ