Γλυκά Νερά: Αναμένεται εισαγγελική παραγγελία για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές ώστε να γίνει το καλύτερο για το παιδί, ενώ και ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει να βλέπει το παιδί του, όπως έχει δικαίωμα να κάνει.

Το σενάριο της συνεπιμέλειας μοιάζει να είναι ψηλά για τη μικρή Λυδία, το ενός έτους μωρό που έχασε τη μητέρα του από τα χέρια του πατέρα του, στη μεζονέτα της φρίκης στα Γλυκά Νερά. Η συνεπιμέλεια είναι κάτι που – όπως έχει δηλώσει – επιθυμεί και ο ίδιος ο πιλότος, ο οποίος αναμένεται κατά την απολογία του να ζητήσει να έχει επαφή με το παιδί του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές ώστε να γίνει το καλύτερο για το παιδί, ενώ και ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει να βλέπει το παιδί του, όπως έχει δικαίωμα να κάνει.

«Το 2006 στο συνέδριο της διεθνούς εταιρίας για τη μελέτη του τραυματικού στρες στα παιδιά παρουσιάστηκε υπόθεση με κοριτσάκι 18 μηνών που παρακολούθησε τη δολοφονία της μητέρας του από τον πατέρα της. Από την ηλικία των 11 ετών παρουσίασε σοβαρά συμπτώματα μετατραυματικού άγχους, δισεπίλυτα. Μέχρι τότε το παιδί δε θυμόταν τίποτα. Καμιά φορά σκεφτόμαστε ότι είναι πολύ μικρό το παιδί για να έχει αναμνήσεις από αυτό που έχει ζήσει ως μάρτυρας. Και όμως βλέπουμε ότι μπορεί να υπάρχει ανάμνηση του ίδιου του περιστατικού», εξήγησε ο ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η συνεπιμέλεια είναι η καλύτερη λύση για αυτό το παιδί και ότι δε θα εργαλειοποιηθεί για τη μείωση της ποινής του δράστη. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά στην ψυχική αποκατάσταση αυτού του παιδιού, από εξειδικευμένους ειδικούς. Δεν είναι μόνο θέμα αγάπης, αλλά και το αίσθημα της ασφάλειας. Τα παιδιά χρειάζεται να νιώθουν ασφαλή», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης και η ψυχολόγος Στέλλα Αργυριάδου μίλησαν για την επιμέλεια και την προστασία της μικρής Λυδίας.

 

Δείτε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τις επόμενες ώρες η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας 

Ραγίζει καρδιές ο αστυνομικός που έβγαλε τη μικρή Λυδία από τη μεζονέτα της φρίκης

Γλυκά Νερά: Απολογείται ο 33χρονος συζυγοκτόνος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ