Χατζηδάκης: Να γίνει γρήγορη δικαστική διερεύνηση των υποκλοπών

Newsroom
Newsroom

Ο Υπουργός σημειώνει ότι «είναι περισσότερο από αναγκαίο για τη δημοκρατία μας μέσα στο κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε» να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.

Την ανάγκη να υπάρξει μια διαδικασία γρήγορης διερεύνησης του ζητήματος των τηλεφωνικών υποκλοπών σε όλες του τις πτυχές από τη Δικαιοσύνη, επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, που χαρακτηρίζει ως «εκτός τόπου και χρόνου» όσα γράφονται για παρακολουθήσεις του ιδίου, της συζύγου του και άλλων υπουργών της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», σημειώνει πως «είναι περισσότερο από αναγκαίο για τη δημοκρατία μας μέσα στο κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε» να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.

Για τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την αυτοδυναμία και σημειώνει ότι, αν υπάρξει ανάγκη για συνεργασία κομμάτων, αυτό σε όλη την Ευρώπη γίνεται πάνω σε μια βάση πολιτικών και προγραμματικών συγκλίσεων, κοινών παρονομαστών. «Ας επιδιώξουμε στην Ελλάδα να γίνουμε Ευρώπη σε όλα. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν, ο αρχηγός του τρίτου σε δύναμη κόμματος να ορίζει ποιος θα γίνει πρωθυπουργός» δηλώνει.

Σχετικά με τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας απαντά ότι το πρόβλημα των εκκρεμών κύριων συντάξεων αντιμετωπίστηκε οριστικά και «αυτό δεν το λέω εγώ, το αποδεικνύουν οι αριθμοί». Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ, όπως αναφέρει, έχει εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών κύριων συντάξεων για την εξαετία 2016-2021, ενώ εκκρεμούν μόνο 9.500 εξαιρετικά προβληματικές περιπτώσεις, «που θα ήταν ουσιαστικά παράνομο να εκδοθούν σε αυτή τη φάση, λόγω ανοικτών δικαστικών υποθέσεων, οφειλών άνω των ορίων, που δεν έχουν διευθετηθεί, κ.λπ.».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως, πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση των περίπου 90.000 ληξιπρόθεσμων επικουρικών και των 15.000 εφάπαξ. «Η αποκλιμάκωση που παρατηρείται στο στοκ των επικουρικών τους τελευταίους μήνες, θα ενταθεί τους επόμενους!» εκτιμά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ