Χατζηδάκης: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σημειώνεται για τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2021. 

    "Ξεκινά το προσεχές διάστημα η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Μια ιδιωτικοποίηση που θα είναι σημαντική ένεση ρευστότητας για τη ΔΕΗ. Μια ιδιωτικοποίηση για την οποία προαναγγέλλω από σήμερα, πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον", τόνισε ο υπουργός. Υπενθυμίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση αφορά το 49 % του ΔΕΔΔΗΕ, με ισχυρά δικαιώματα για τους μετόχους μειοψηφίας. 

    Ο υπουργός ακόμη υπογράμμισε πως είναι τεράστιο και το ενδιαφέρον για επενδύσεις και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και συνεχίζεται αδιάπτωτο μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης. 

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, σημείωσε πως "συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την ορθή εφαρμογή του target model που, μαζί με τις διεθνείς συνδέσεις της χώρας, θα ενισχύσει τελικά τον ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών" ενώ ξεκαθάρισε "προς κάθε κατεύθυνση", ότι "παιχνίδια με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν θα γίνουν ανεκτά από καμία πλευρά". 

    Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια, θα "τρέξουν" προγράμματα σαν το «Εξοικονομώ», με μεγαλύτερο προϋπολογισμό. "Μόλις την Παρασκευή ξεκίνησε το νέο 'Εξοικονομώ-Αυτονομώ', με πόρους 900 εκατ. ευρώ και πολύ μεγαλύτερο εύρος καινοτόμων παρεμβάσεων. Θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερα προγράμματα, καθώς επιδιώκουμε να αντλήσουμε 3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2023. Για αυτούς που μένουν απέξω, θέλω να πω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό, θα "τρέχει" ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. Το ίδιο και το 2022. Το ίδιο και το 2023", τόνισε. 

    Τέλος αναφερόμενος στις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μάθει ακόμα από τα λάθη του, αλλά συνεχίζει να πολιτεύεται με ανευθυνότητα, με επιθετικότητα και με εμπάθεια, προτείνοντας λύσεις μαγικές. 

    "Μετά από μία δεκαετή ταλαιπωρία, οι Έλληνες δεν εξαπατώνται τόσο εύκολα. Γνωρίζουν ότι, αν θέλουμε να ξορκίσουμε στην πράξη την προηγούμενη δεκαετία, αν θέλουμε να ξορκίσουμε παράλληλα την πολυεπίπεδη κρίση του 2020 και να σπάσουμε το ρόδι μπαίνοντας στο 2021, αυτό δεν θα το κάνουμε με μάγια και ευχολόγια. Θα το κάνουμε μόνο αν επιμείνουμε στην πορεία που ξεκίνησε με την πολιτική αλλαγή του 2019", κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ