Η αιχμηρή ατάκα Μητσοτάκη για τον Στ. Κασσελάκη: "Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ με το κενό"

Newsroom
Newsroom

"Κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής δυσκολεύομαι" είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωυπουργός

Δεν απέφυγε τα αιχμηρά σχόλια για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha. Του ευχήθηκε μεν καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβε ωστόσο σχολίασε το περιεχόμενο του πολιτικού λόγου του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και την απόφασή του να επιλέξει ως στενούς του συνεργάτες τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.

«Καταρχάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό της αντιπολίτευσης. Είναι σημαντικό νομίζω και για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το κεφάλαιο αυτό έκλεισε. Είναι ένας νέος άνθρωπος, προσωπικά μου είναι συμπαθής, έτυχε να τον γνωρίζω και από το παρελθόν. Μεταξύ μας δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση. Τον σέβομαι και τον τιμώ ως πολιτειακό παράγοντα, διότι εκλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα έκανα κάποιες πρώτες επισημάνσεις αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει -και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που το λέει- ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Αλλά να του δώσω χρόνο, είναι νέος ακόμα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει».

 

Για την απουσία Κασσελάκη από τη Βουλή

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της απουσίας του Στέφανου Κασσελάκη από τη Βουλή αφού δεν είναι εκλεγμένος.

«Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτό δεν θα έρθει, όμως, στη Βουλή, διότι δεν είναι βουλευτής. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα, πρέπει να σας πω, για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στον φυσικό χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης, που σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία…», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό όμως είναι πάλι μια απόφαση την οποία πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα όμως θα δημιουργήσει μια δυσκολία στο να βγάλουν οι πολίτες κάποια συμπεράσματα από τη σύγκριση που πάντα προκύπτει μέσα από αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τη γνωριμία Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πώς γνωρίστηκαν οι δυο τους, ενώ σημείωσε ότι δεν είχαν κάποια συνεργασία.

«Καμία συνεργασία δεν υπήρξε, το είπε εξάλλου και ο ίδιος. Υπήρξε μια κοινωνική γνωριμία στο παρελθόν, όταν ήμουν ακόμα βουλευτής και ο ίδιος ήταν νεαρός εργαζόμενος, αν θυμάμαι καλά, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι εκεί πήγε η γνωριμία μας», τόνισε.

«Όπως του είπα, βεβαίως, είμαι στην διάθεση του. Νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν συναντήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πόσο μάλλον όταν εκλέγεται ένας καινούργιος αρχηγός. Είμαι πάντα στη διάθεση του να συναντηθούμε, να μιλήσουμε. Ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένω όσο περιμένω ακόμα με τον κ. Ανδρουλάκη», κατέληξε ο πρωθυπουργός σχετικά με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία via eurokinissi

 

Διαβάστε επίσης:

Κυρ.Μητσοτάκης: Θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού για να βοηθήσω όσους τα βγάζουν δύσκολα πέρα

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ