"Έπεσαν μόνο δύο δακρυγόνα", λέει η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στα Προπύλαια

"Έπεσαν μόνο δύο δακρυγόνα", λέει η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στα Προπύλαια

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Προπύλαια το μεσημέρι της Πέμπτης εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, «στις 12 περίπου σήμερα, στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα 400 περίπου ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν μέτρα τάξης, εκλήθησαν κατ’ επανάληψη να διαλυθούν. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία».

«Με περιορισμένη χρήση, δύο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση, και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μικρής έκτασης επεισόδια

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Κοραή μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αστυνομική παρουσία με δυνάμεις ΜΑΤ, Δράση και Αύρες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι άπλωσαν πανό και βρέθηκαν επί της Κοραή με την Αστυνομία να κλείνει την πλευρά της πλατείας, τόσο προς την Σταδίου, όσο και προς την Πανεπιστημίου, ώστε να μην πραγματοποιηθεί πορεία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ