Η Δήμητρα Λιάνη για το διάσημο νεύμα του Ανδρέα: "Ήθελε να με νομιμοποιήσει στον ελληνικό λαό"

Newsroom
Newsroom

Η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου μιλά για όλα όσα έγιναν λίγο πριν το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την άφιξη από το Χέρφιλντ

Στις 22 Οκτωβρίου του 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Xέρφιλντ, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. 

Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα είχε επισημοποιήσει τη σχέση του με την Δήμητρα Λιάνη με την οποία κατέβηκαν μαζί από το αεροπλάνο.

 

Η Δήμητρα Λιάνη για το διάσημο νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου: "Ήθελε να με νομιμοποιήσει στον ελληνικό λαό"

παπανδρεου

Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες πολίτες για να τον υποδεχθούν.

Όταν κατέβαινε τις σκάλες του αεροπλάνου, περίπου στα μισά, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ κοντοστάθηκε, κοίταξε πίσω και με ένα νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη, της ζήτησε να τον ακολουθήσει, επισημοποιώντας με αυτό τον τρόπο τη σχέση τους.

Η Δήμητρα Λιάνη μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη εξιστορώντας όλα όσα έγιναν λίγο πριν το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την άφιξή του από το Χέρφιλντ του Λονδίνου.

"Ήταν μία πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μία κίνηση που άλλαξε το ρου της ιστορίας σε ό,τι αφορούσε τη σχέση μας. Μου είχε πει να περιμένω να βγει να χαιρετήσει και μετά κάποιο σήμα του. Εγώ φαντάστηκα ότι το σήμα που μου είπε θα ήταν διακριτικό και όχι ότι θα γυρίσει και θα μου κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση", σχολιάζει σήμερα η Δήμητρα Λιάνη.

Για εκείνη ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ατρόμητος: "Δεν φοβήθηκε ποτέ. Ο άνθρωπος που φτάνει κοντά στον θάνατο βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Ο Ανδρέας ήταν καθαρά ο σκηνοθέτης και ο εμπνευστής αυτής της κίνησης. Τη μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα αργότερα, όταν πολλές γυναίκες μου έλεγαν "μπράβο, αυτός είναι άντρας". Ο Ανδρέας έκανε αυτή την κίνηση για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει εμένα στον ελληνικό λαό".

Η Δήμητρα Λιάνη ομολογεί πως δεν θα άλλαζε τίποτα από τη ζωή της δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου: "Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση εκείνη την στιγμή του νεύματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου για μένα ήταν Θεός. Ήταν ο δικός μου Θεός…"

Υποστήριξε επίσης πως είχαν βιώσει μία σειρά εκβιασμών για να μην επιστρέψει μαζί του.

"Ένας έκδοτης είχε πει να πάω στην Αμερική για 6 μήνες. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν πως δεν πρέπει να γυρίσω μαζί του από το Χέρφιλντ, γιατί τον καταστρέφω. Με βοήθησε πολύ ο Ανδρέας στα σχόλια που άκουγα. Μου έλεγε να μην ακούω κανέναν και να επιστρέψουμε μαζί".

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ