Η Μονή Εσφιγμένου εξηγεί για τον ψευτογιατρό

Η Μονή Εσφιγμένου εξηγεί για τον ψευτογιατρό

Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για την υπόθεση με τον ψευδογιατρό

Διαχωρίζει τη θέση της και αποστασιοποιείται από τη δραστηριότητα του ψευτογιατρού η Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Ν.Κοντοστάθη, αλλά ότι έγινε παράνομη χρήση του ονόματος της μονής από τους καταληψίες του κεντρικού της κτιρίου.

Η ανακοίνωση

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, κατόπιν εσφαλμένων αναφορών σε διάφορα δημοσιεύματα, δηλώνει πως ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία ή συναλλαγή με τον φερόμενο ως ψευδογιατρό, Νικόλαο Κοντοστάθη, και ουδέποτε μοναχός της τον σύστησε σε οιονδήποτε, αλλά, αντιθέτως, έγινε παράνομη χρήση του ονόματός της από τους καταληψίες του κεντρικού της κτηριακού συγκροτήματος. Επιπλέον, ποτέ εκπρόσωπος της Μονής δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, ανώνυμα και με αλλοιωμένη φωνή, όπως παρουσιάστηκε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού!

Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζουμε, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως διέμεινε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιο Όρος, εφόσον ουδέποτε εφοδιάστηκε με το απαραίτητο για νόμιμη είσοδο διαμονητήριο από το γραφείο προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας.

Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της μονής μας δεν είναι Εσφιγμενίτες, ούτε Αγιορείτες μοναχοί.
 
Η υπόθεση των σχέσεων του φερόμενου ως ψευδογιατρού με τους καταληψίες της Μονής βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές. Η Ιερά Μονή μας παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις και θα επανέλθει επί του θέματος μόλις διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του, όπως αυτή που σχετίζεται με οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και με την παράνομη συνεργασία όλων όσοι ευθύνονται σε πράξεις εις βάρος της υγείας και της ζωής αθώων ανθρώπων.

Κούγιας: Ο ψευτογιατρός είχε μαζί του μια ομάδα ανθρώπων

"Κομβικό σημείο για τη δράση του ψευτογιατρού είναι οι κοινωνικές του επαφές" ανέφερε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει δυο υποθέσεις εκ των θυμάτων του 47χρονου κατηγορούμενου.

«Ο ψευτογιατρός άλλαζε ειδικότητα ανάλογα τι ήθελε να ακούσει το υποψήφιο θύμα. Εμφανιζόταν στα θύματά του σε έναν χώρο μίας κλινικής με ένα γκρουπ άλλων γιατρών. Ανάλογα το θύμα είχε και κοντά του το κατάλληλο άτομο» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ