Η νύχτα στις σκηνές του Δαμασίου μετά τον ισχυρό σεισμό

Η νύχτα στις σκηνές του Δαμασίου μετά τον ισχυρό σεισμό

Την ώρα που οι στρατιώτες χτυπούν τους πασσάλους για το στήσιμο νέων σκηνών, μια μάνα προσπαθεί να κοιμίσει τα παιδιά της πιο πέρα.

Σεισμός

Σεισμός

Στο γήπεδο του Δαμασιακού το σκηνικό παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Εν καιρώ πανδημίας λέει και μάλιστα με κόκκινο συναγερμό η περιοχή κλονίζεται από σεισμό 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ αναγκάζοντας τους κατοίκους να μετακομίσουν για ένα βράδυ μακριά από τα σπίτια τους. Κι όμως δεν είναι ταινία.

Σεισμός

«Όργωνα με το τρακτέρ μετά βίας βγήκα στο δρόμο και πήδηξα κάτω για να είμαι ελεύθερος» εξηγούσε ένα κάτοικος της περιοχής στο larissanet.gr καθώς έβλεπε τις κολώνες να… χορεύουν. Οι νέοι προσπαθούν να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς περιγράφουν τα όσα είδαν λίγες ώρες νωρίτερα.

Σεισμός

«Ένα σύννεφο σκόνης είδαμε αφού τρέξαμε έξω από τα σπίτια μας» και προσθέτουν πως προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν.

Δύσκολο πράγμα ο σεισμός. Ταρακουνάει όχι μόνο τα αντικείμενα αλλά και τις θεωρίες για το τι σημαίνει σημαντικό και τι όχι.

Ο στρατός αρχίζει να μοιράζει το φαγητό στους κατοίκους. Κάποιοι το παίρνουν και δεν κατευθύνονται προς μια από τις 30 περίπου σκηνές που στήθηκαν στο χώρο. Κατευθύνονται προς τα αυτοκίνητά τους με σκοπό να διανυκτερεύσουν εκεί απόψε.

Σεισμός

Σεισμός

Ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας δεν έχει σταματήσει να κάνει βόλτες. Ανήσυχος μιλάει στο τηλέφωνο. Δίνει εντολές και προσπαθεί να συντονίσει τη δύσκολη αυτή νύχτα.

Σεισμός

Εκεί γύρω και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής ασχολείται με την ψυχολογία των κατοίκων της περιοχής.

Σεισμός

Ο Ερυθρός Σταυρός με πολυμελή ομάδα κάνει τα αδύνατα δυνατά να βοηθήσει την κατάσταση. Η αστυνομία περιπολεί το χωριό και ένα ασθενοφόρο στην είσοδο του γηπέδου για παν ενδεχόμενο. Όλοι σε ετοιμότητα. Όλοι σε επαγρύπνηση.

Κεντρική Φωτογραφία. larissanet.gr//Λεωνίδας Τζέκας

Πηγή: larissanet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ