Η Ομοσπονδία σχολικών κυλικείων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Καλεί τα μέλη της να μην προχωρούν σε δημόσιες συγκεντρώσεις

Συνεχίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΚΔΙΣ) για την επαναλειτουργία των Σχολικών Κυλικείων και την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. 

Σε σχετική ανακοίνωσή της, την οποία κοινοποιεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Χανίων, καλεί τα μέλη της να μην προχωρούν σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΚΔΙΣ, πιο συγκεκριμένα, επισημαίνονται τα εξής:

"Το μεγάλο διακύβευμα που απασχολούσε τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου για το αν θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο τα Σχολικά κυλικεία, επετεύχθη μετά από πολλές προσπάθειες και παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της  και πολλών συναδέλφων.

Τη στιγμή αυτή διαπραγματευόμαστε και παλεύουμε για την καθιέρωση όσο το δυνατόν πιο λογικών πρωτοκόλλων στη λειτουργία των σχολικών κυλικείων ενώ παράλληλα είναι ενεργές όλες οι υπόλοιπες διεκδικήσεις μας  όπως η παροχή δεκατιανού στους μαθητές, κλπ. 

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι καταλαβαίνουμε απόλυτα την αγωνία,  τους προβληματισμούς  και τις δυσκολίες που πέρασαν οι συνάδελφοι όλο αυτό το διάστημα με την αβεβαιότητα για την εργασία τους και την επιβίωση των οικογενειών τους.

Η Ομοσπονδία με συστηματικό τρόπο και σε απόλυτη συνεργασία με όλα τα σωματεία της, μέσα από τηλεδιασκέψεις, συμβούλια, επικοινωνία κι επιστολές με τους αρμόδιους φορείς διεκδίκησε ότι καλύτερο μπορούσε για τους συναδέλφους.

Θεωρούμε αδιανόητη την ενέργεια  συναδέλφων,  τη στιγμή που εμείς παρουσιάζουμε τους χειριστές των σχολικών κυλικείων, τους συναδέλφους, ως τους πιο κατάλληλους να διαχειριστούν υγειονομικά πρωτόκολλα και τη  γενικότερη σίτιση των μαθητών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να προβαίνουν σε ενέργειες δημόσιων συγκεντρώσεων ερχόμενοι σε αντίθεση με τη γενικότερη φιλοσοφία αντιμετώπισης του COVID-19.  
Συνάδελφοι, η Ομοσπονδία όπως και το σύνολο των Σωματείων γνωρίζουν καλά από διεκδικήσεις και αγώνες και έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου ότι ξέρουν να διαχειρίζονται κρίσεις και προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος.

Τη στιγμή αυτή όμως, που η Ομοσπονδία βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για θέματα του κλάδου μας, σας καλούμε όλους να συνταχθείτε στη γραμμή της με σύνεση και σοβαρότητα και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, προασπίζοντας τα συμφέροντα μας και την υγεία των μαθητών που μας εμπιστεύονται".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ