Η στιγμή της εγκατάλειψης μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η στιγμή της εγκατάλειψης μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τον άντρα που εγκατέλειψε μωρό έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο επί της οδού Πατησίων στα Εξάρχεια

Το οπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενης καφετέριας, η οποία βρίσκεται σε σημείο που «βλέπει» στο σημείο της εγκατάλειψης.

Aπό τη συγκεκριμένη οπτική γωνία αποτυπώνονται με μεγαλύτερη ευκρίνεια οι κινήσεις και κάποια από τα χαρακτηριστικά του άντρα, ο οποίος φαίνεται να περπατά πολλά μέτρα στο πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το μουσείο. Κρατάει το καρότσι με το μωρό, κάνει έναν κύκλο πεζός και στη συνέχεια φεύγει αφήνοντας πίσω το παιδί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Όσον αφορά στην έρευνα, οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν μέσω διερμηνέων και ειδικών τεχνικών να εξάγουν κάποια συμπεράσματα από την εξέταση του παιδιού. Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, «το παιδί δεν μιλάει, ωστόσο μπορεί από μία λέξη να μπορέσουμε να καταλάβουμε κάτι. Προσπαθούμε να πιαστούμε από οτιδήποτε για να πάμε την έρευνα ένα βήμα παρακάτω».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση του άντρα που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να κινείται με το καροτσάκι προς το σημείο όπου βρέθηκε το παιδί. Το πιθανότερο σενάριο –όχι όμως βέβαιο- είναι να πρόκειται για τον πατέρα. Το υλικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας από κάμερα παρακείμενης καφετέριας δε μπορεί να αποκαλύψει το πρόσωπο του άντρα –λόγω απόστασης- ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο πέρασε μπροστά από κάμερες της οδού Πατησίων που έχουν καταγράψει με μεγαλύτερη ευκρίνεια τα χαρακτηριστικά του.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «οι λόγοι της εγκατάλειψης μπορεί να οφείλονται στην ανέχεια ή σε οτιδήποτε άλλο. Το παιδάκι, πέρα από ότι ήταν καλοντυμένο, καθαρό ήταν και σε άριστη κλινική κατάσταση, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις που του έγιναν στο νοσοκομείο».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί η καταγωγή του παιδιού, καθώς πρόκειται για μωρό, που δεν έχει προλάβει να αναπτύξει τον προφορικό λόγο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ