Ιδανικός προορισμός για κρουαζιέρες η Ελλάδα

Ιδανικός προορισμός για κρουαζιέρες η Ελλάδα

H ΤUI Cruises επιλέγει Ελλάδα και το φθινόπωρο ως προορισμό χαμηλού κινδύνου

Εν καιρώ πανδημίας οι δυνατότητες για ταξίδια εξακολουθούν να είναι περιορισμένες, όμως η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Nordwest Zeitung, η οποία σημειώνει:  «Mια γερή δόση ήλιου μέσα στο φθινόπωρο ακούγεται δελεαστική - αλλά προς τα πού; Το γερμανικό υπ. Εξωτερικών μειώνει τον αριθμό των ταξιδιωτικών προορισμών με χαμηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό σχεδόν καθημερινά. Η Ελλάδα είναι μια επιλογή.

Το λίκνο της δημοκρατίας υπόσχεται όχι μόνο μπάνια στα ζεστά μεσογειακά νερά και τις ευχάριστες θερμοκρασίες έως και 30 βαθμούς, αλλά επισκέψεις σε πολλά μνημεία της αρχαιότητας όπως η Ακρόπολη (…) Ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος TUI Cruises επέλεξε αυτόν τον προς το παρόν χαμηλού κινδύνου προορισμό και για λόγους ασφαλείας πετά αποκλειστικά με πτήσεις charter».  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κρουαζιέρες της ΤUI σε εποχές πανδημίας είναι διαφορετικές λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Για παράδειγμα ένας υπεύθυνος λοιμώξεων σε κάθε πλοίο επιτηρεί τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Επίσης μεταξύ άλλων υπάρχει πρόβλεψη για χρήση μόνο του 60% από τις διαθέσιμες καμπίνες, ενώ στα εστιατόρια και καφέ εν πλω χρησιμοποιούνται μόνο κωδικοί QR ώστε να αποφεύγεται η χρήση των κλασικών χάρτινων μενού.

«Mέχρι στιγμής η ιδέα ήταν τόσο επιτυχημένη, που η TUI Cruises από τα μέσα Σεπτεμβριου κατάφερε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες πελατών της, ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες, για κρουαζιέρες κάτω από τον μεσογειακό ήλιο των ελληνικών νησιών -με εκδρομές σε Κρήτη, Αθήνα-Πειραιά και Κέρκυρα.» Όπως σημειώνει η Nordwest Zeitung, για την ώρα αντίστοιχα πακέτα διακοπών οργανώνονται μέχρι τον Νοέμβριο. 

Πηγή: Deutsche Welle

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ