Ιωάννα Παλιοσπύρου για Λύτρα: «Μονόδρομος η διακοπή της συνεργασίας μας»

Newsroom
Newsroom

Η συμβουλή που έδωσε στην Σοφία Πολυζωγοπούλου

Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα μίλησε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Όπως είπε η διακοπή της συνεργασίας της με τον ποινικολόγο είναι μονόδρομος από τη στιγμή που εκείνος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου τόνισε μιλώντας στο OPEN ότι «αναγκαστικά λόγω συνθηκών και όσων έχουν γίνει είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί. Δεν είναι αυτό το μείζον θέμα. Είναι όλα όσα έχουν προκύψει με αφορμή αυτό. Να αναρωτηθούμε τι γίνεται στην κοινωνία και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά».

Η ίδια είπε ότι έχει επικοινωνήσει με την σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου. «Μίλησα με την Σοφία. Το σημαντικό είναι να μπορέσει τώρα να βρει τα πατήματά της».

Όπως δήλωσε, την συμβούλευσε: «Φρόντισε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θα σας αγαπούν και θα σας στηρίξουν γιατί κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του. Πέρα από όλα τα άλλα είναι και μητέρα που έχει ένα μικρό κορίτσι στο οποίο πρέπει να εξηγήσει τι έχει συμβεί και πρέπει να αναλάβει εκείνη το βάρος να το κάνει αυτό, δεν μπορεί κανένας άλλος».

Για την αλλαγή της νομικής εκπροσώπησής της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε: «Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Είναι μονόδρομος». Ακόμη, για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την ενδοοικογενειακή βία, η ίδια σημείωσε: «Δεν ξέρω αν είναι η λύση, δεν είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών, αλλά όταν πρέπει να δώσεις λύση αυτή τη στιγμή, είναι ένα μέτρο αναγκαστικό. Πάντα η λύση είναι η πρόληψη και να παίρνουμε μέτρα πριν».

 

«Ακόμα δεν νιώθω 100% ασφαλής»

«Έχω συγχωρήσει τον δικό μου θύτη, πόσω μάλλον τον κ. Λύτρα», είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε άλλο σημείο της συνέντευξής της. Όταν της ζητήθηκε να στείλει μήνυμα σε γυναίκες που ενδεχομένως κακοποιούνται και δεν βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν, δήλωσε:

«Πρέπει να κάνουμε το βήμα και να μιλάμε και να μην φοβόμαστε. Δεν πρέπει, όμως, να κάνουμε παρορμητικές κινήσεις. Πρέπει πρώτα να εξασφαλίζουμε την ασφάλειά μας και στην περίπτωση του κ. Λύτρα είδαμε μια πολύ καλή διαχείριση από την πλευρά του θύματος. Δεν είναι πολύ απλά αυτά που λέμε. Χρειάζεται ψυχραιμία, χαμηλοί τόνοι, να νιώσει ο θύτης ότι δεν απειλείται και από εκεί και πέρα πιο μεθοδικά να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε: «Ακόμα και εγώ δεν το έχω συνειδητοποιήσει. […] Όλη η πορεία των τελευταίων ετών δεν μπορεί ακόμα να χωρέσει στο κεφάλι μου. Έχω δικαστήρια, με περιμένουν και χειρουργεία, δεν έχω τελειώσει. Ένα τέτοιο τραύμα που έχω πάνω μου, ποτέ δεν τελειώνει 100%. Και σε βάθος ετών θέλει συντήρηση αυτό το αποτέλεσμα, με διάφορες θεραπείες και διάφορα πράγματα. Κυρίως εκεί είναι το μυαλό μου. Να εκμεταλλευτώ τα εργαλεία που έχω και να νιώσω ασφάλεια στο κομμάτι της υγείας γιατί ακόμα δεν νιώθω 100% ασφαλής».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ