«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για τέσσερα νησιά

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για τέσσερα νησιά

Τι ζήτησε από τους κατοίκους

Την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται, όπως δείχνουν και οι σχετικοί δείκτες, ενώ και ο εμβολιασμός προχωρά. Γεγονός που δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε να προχωρήσουμε στην άρση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων».

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερή πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα νησιά μας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τέσσερις περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερα νησιά.

«Υπάρχουν 4 περιοχές που δημιουργούν ένα μικρό προβληματισμό. Παρατηρούμε σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν. Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της Πάρου (κίτρινο), της Κω (πορτοκαλί), της Ρόδου (κίτρινο) και της Ικαρίας (πράσινο) να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας» κατέληξε.

 

Δείτε επίσης:

Χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από την Πέμπτη

Στα 31 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Κορωνοϊός: 520 κρούσματα και 14 νέοι θάνατοι - Στους 271 οι διασωληνωμένοι

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ