Δίκη Φιλιππίδη: Απέρριψε τα ελαφρυντικά το δικαστήριο

Newsroom
Newsroom

Ζήτησε κάθειρξη 12 ετών - Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Πέτρο Φιλιππίδη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, κάτι που έκανε δεκτό το δικαστήριο, απορρίπτοντας το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως επί των ποινών. Η κ. Στογια ζήτησε ποινή κάθειρξης 6 ετών για την κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού που καταδικάστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης .

Η διαδικασία συνεχίζεται με την τοποθέτηση της υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για την υπόθεση του βιασμού και – επίσης ομόφωνα – ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως.

Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησαν την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών στον πελάτη τους: του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

 

Θα υιοθετήσει το δικαστήριο και αυτή την εισαγγελική πρόταση;

«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές.

Η εισαγγελική πρόταση, ωστόσο, δεν δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης και πρότεινε να μην αναγνωστιστεί τον Πέτρο Φιλιππίδη κανένα ελαφρυντικό.

Μένει να δούμε εάν το δικαστήριο θα υιοθετήσει και αυτή την πρόταση της εισαγγελέως.

Φωτογραφία από Κώστα Τζούμα via eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού

Σήμερα η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ