Καταδίκη Αμβρόσιου και στον Άρειο Πάγο

Καταδίκη Αμβρόσιου και στον Άρειο Πάγο

Οριστικά ένοχος ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας


Την αίτηση αναίρεσης του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, όσον αφορά το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, απέρριψε ο Άρειος Πάγος. Η σχετική απόφαση του ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα (30/6). Σημειώνεται πως ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα, που κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο πρώην Μητροπολίτης για όσα αδικήματα σχετίζονται με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ωστόσο ότι αφορούσε την κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος, το αίτημα της αναίρεσης έγινε δεκτό, καθώς η πλευρά του Αμβρόσιου στηρίχθηκε πάνω στις αλλαγές του ποινικού κώδικα.  Υπενθυμίζεται πως ο πρώην Μητροπολίτης είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο ένα κείμενο στο οποίο χαρακτήριζε «αποβράσματα» και «μη ανθρώπους» τους ομοφυλόφιλους. Ακόμη καλούσε τον κόσμο να τους φτύσει και να τους απομονώσει.

«Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεστε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! (...) Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή... τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», έγραφε χαρακτηριστικά. 

Σε πρώτο βαθμό ο Αμβρόσιος είχε αθωωθεί αλλά έπειτα από την έφεση που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας οδηγήθηκε εκ νέου στο εδώλιο τον Ιανουάριο του 2019. Τότε το Τριμελές Εφετείο Αιγίου τον έκρινε ένοχο παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, και τον καταδίκασε τον σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ