Καταργούνται οι βαθμοί, έρχονται «Α», «Β» και «Γ» στα Γυμνάσια

Το σχέδιο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά.

Μια ακόμα αλλαγή σχεδιάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του τους βαθμούς στα Γυμνάσια.    

Ουσιαστικά το ΙΕΠ θέλει οι μαθητές αντί να βαθμολογούνται με άριστα το 20, να βαθμολογούνται με άριστα το Α, με Α, Β, Γ δηλαδή, όπως γίνονταν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Στόχος του Ινστιτούτου, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, είναι να περιοριστεί η βαθμολογική πίεση στο Γυμνάσιο και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού (στην πέμπτη και στην έκτη τάξη του δημοτικού σήμερα τα παιδιά δεν βαθμολογούνται με Α, Β, Γ, αλλά με άριστα το 10).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν  ήδη τον προβληματισμό τους τονίζοντας ότι δεν έχουν πάντα γνώση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, στοιχείο απαραίτητο για την περιγραφική αξιολόγηση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση