Το κατασκοπικό θρίλερ με τον Προτάσεβιτς και το ταξίδι στην Κρήτη

Ο ρόλος τριών ανδρών, που όπως όλα δείχνουν πρόκειται για πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Λευκορωσίας

Απαντήσεις αναζητά το δίκτυο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκειμένου να συμπληρωθούν τα κομμάτια του παζλ και να καταλήξουν στα άτομα που είχαν γίνει «σκιά» του αντικαθεστωτικό δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς. Μια από αυτές είναι και στην Κρήτη που φαίνεται πως είχε έρθει ο Προτάσεβιτς!

Ο ρόλος τριών ανδρών, που όπως όλα δείχνουν πρόκειται για πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Λευκορωσίας και της KGB, έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το διάστημα που παρέμεινε στην χώρα μας ο Προτάσεβιτς, μέχρι και την στιγμή της σύλληψης του, οι πράκτορες είχαν γίνει σκιά του.

Γι αυτόν τον λόγο τα στελέχη της ΕΥΠ, επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις και τις διαδρομές τους 26χρονου, από την μέρα που έφτασε στην χώρα μας μέχρι και την στιγμή που επιβιβάστηκε στην πτήση «FR 4978» της Ryanai, με προορισμό την Λιθουανία. Παράλληλα έχει γίνει μια πρώτη έρευνα στις λίστες επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης και φαίνεται πως τα τρία αυτά ονόματα αντιστοιχούν σε υπαρκτά πρόσωπα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και σε υλικό από κάμερες ασφαλείας- κυρίως του αεροδρομίου- που έχουν καταγράψει τον Προτάσεβιτς αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, από τις 9 Μαΐου όταν και φέρεται να έφτασε στην Ελλάδα.

Η πρώτη επαφή με τις ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα με την διεύθυνση επισήμων, έγινε στην οδό Μητροπόλεως, όταν βρέθηκε εκεί η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβετλάνα Τιχάνοφσκαγια, που είχε έρθει στην χώρας μας για το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Αν και ο 26χρονος δεν είχε έρθει μαζί με την διπλωματική αποστολή φαίνεται ότι «ενσωματώθηκε» , ως φωτορεπόρτερ – σύμφωνα με ανθρώπους που συνόδευαν την Τιχάνοφσκαγια, καθώς εντοπίζεται και πάλι τόσο στην Ακρόπολη, στο Πολυτεχνείο όσο και στο φόρουμ, στο πλευρό της αποστολής.

Η αποστολή αποχώρησε στις 16 Μαΐου, εκείνος ωστόσο μία ημέρα πριν στις 15 του μήνα, μαζί με την σύντροφο του, ταξίδεψαν στην Κρήτη-προφανώς για διακοπές είπαν ή μήπως είχαν συναντήσεις με άλλα πρόσωπα;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά, σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος επικοινώνησε (λίγο πριν την επιβίβασή του στο αεροπλάνο) με φίλο του, αναφέροντας ότι ύποπτο άτομο (ρωσόφωνο) τον πλησίασε και προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφία το ταξιδιωτικό του έγγραφο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε επίσης:

Λευκορωσία: Το καθεστώς Λουκασένκο εμφάνισε τον Ρ. Προτασέβιτς

Πτήση Ryanair: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος για τον οποίο έγινε η «κρατική αεροπειρατεία»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ