"Ναι" των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα

"Ναι" των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα

Με click in shop όλα τα καταστήματα - Click away στις κόκκινες περιοχές - Χρονικός περιορισμός στα SMS για τα ψώνια

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιείται η σύσκεψη των ειδικών επιστημόνων και των λοιμωξιολόγων, με τον υπουργό να παρουσιάζει το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Open TV το «πράσινο φως», έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, οι αγορές θα γίνονται σε όλη την επικράτεια με αυστηρούς περιορισμούς.

Ετσι, οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολής του SMS στο 13033. Οι παραβάτες δε, θα πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, διαφορετικό θα είναι το καθεστώς για τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή αυτές στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού είναι αυξημένο. Σ' αυτές, δεν θα ισχύσει καθόλου το click in shop και οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με το click away, δηλαδή με την παραλαβή των προϊόντων από την πόρτα κι όχι εντός του καταστήματος. Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιλαμβάνονται η Δυτική Αττική, η Ροδόπη, η Βοιωτία και όλες οι περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς τοπικού lockdown. 

Παρότι οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής, συμφωνούν να δοθεί μία ανάσα στην αγορά και τους πολίτες, από την άλλη όμως ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει ένα επιδημικό ξέσπασμα προς το τέλος του μήνα. Γεγονός βέβαια που θα τους οδηγήσει αυτομάτως να εισηγηθούν ένα άμεσο νέο κλείσιμο της αγοράς. Ειδικά στην Αττική, όπου οι νοσηλείες ακόμα και σε απλές κλίνες Covid παρουσιάζουν αυξητική τάση, οι λοιμωξιολόγοι είναι ξεκάθαροι ότι μόλις αρχίσει να δυσκολεύει η κατάσταση θα συστήσουν άμεσα λουκέτο εκ νέου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. 

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία που παραμένουν κλειστά, δηλαδή στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, με το σενάριο να δώσουν το «πράσινο φως» για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, να μην συγκεντρώνει -τουλάχιστον προς το παρόν- πολλές πιθανότητες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών συνεχίζεται με το ζήτημα της λειτουργίας των εκκλησιών να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ