Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Στ. Μπαλάσκα

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Στ. Μπαλάσκα

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας,  κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα που προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε τα στάδια των αστυνομικών ερευνών, εξηγώντας ότι για την αστυνομία ο 32χρονος δράστης δεν αντιμετωπιζόταν κατ’ ουσίαν ως βασικός μάρτυρας αλλά ως ένα πρόσωπο που συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία.

Ωστόσο όπως εξήγησε, η στρατηγική της αστυνομίας ήταν να δοθεί χρόνος ώστε να στοιχειοθετηθεί η σύλληψή του με ακράδαντα στοιχεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, ήταν περίεργο που «έκανε 8 ώρες για να σπάσει», ενώ κλήθηκε να ερμηνεύσει το γεγονός. «Αυτό δείχνει ότι είναι βλάκας, πρώτα απ’ όλα», απάντησε αποστομωτικά ο Σταύρος Μπαλάσκας και στη συνέχεια ανέπτυξε το σκεπτικό του, δηλώνοντας: «Εκείνη τη στιγμή, αν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του και μέσα στο «τα ‘χασε και τρελάθηκε», εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δε θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας συνέχισε, λέγοντας: «Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε, έσβησε».  Μάλιστα απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, εξήγησε ότι ο καθ’ ομολογία γυναικοκτόνος δε θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή αν είχε ακολουθήσει διαφορετική γραμμή υπεράσπισης, εξήγησε ότι ο 32χρονος «θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, χωρίς να το θέλω εκείνη τη στιγμή, δε λειτουργούσα εγώ, πρώιμος έντιμος βίας… θα πήγαινε πέντε - έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδι. Τώρα πόσο θα πάει; Τώρα θα πάρει δόλο, τώρα πάρει χίλια δυο πράγματα πάνω του. Θα πάρει τη σκηνοθεσία, τί ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα».

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ