Κατρούγκαλος: Ο Διακόπουλος έφυγε επειδή είπε την αλήθεια

Κατρούγκαλος: Ο Διακόπουλος έφυγε επειδή είπε την αλήθεια

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται για τις έρευνες του Oruc Reis.

Σε συνέντευξή του στο CNN Greece o Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται για τις έρευνες του Oruc Reis.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το τουρκικό σκάφος κάνει σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Προσέθεσε ότι ο Αλέξανδρος Διακόπουλος έχασε τη θέση του ως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ακριβώς γιατί είπε την αλήθεια σχετικά με τις έρευνες.

Κατά τον κ. Κατρούγκαλο, «από την στιγμή που ποντίστηκαν καλώδια εντός της υφαλοκρηπίδας μας, για να γίνουν έρευνες, συντελείται αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι εντελώς αδιάφορο νομικά γεγονός η ποιότητα ή η αποτελεσματικότητα των ερευνών και πόσο επηρεάζονται από το «θόρυβο». Αρκεί ότι γίνονται.»

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε «να αποκρούσει κάθε ενέργεια στην υφαλοκρηπίδα που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως είχαμε πράξει εμείς επί της διακυβέρνησης μας στην ανάλογη προσπάθεια του ερευνητικού πλοίου Barbaros.»

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι απαιτείται μια στρατηγική απέναντι στην Τουρκία η οποία θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία κα τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου επιφυλάχτηκε για τη στάση που θα κρατήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Κατρούγκαλου στο CNN Greece:

-Πώς κρίνετε την παραίτηση του Αλέξανδρου Διακόπουλου από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείς; Κατά τη γνώμη σας, τι σηματοδοτεί αυτή η παραίτηση για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης;

-Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας εκπαραθυρώθηκε γιατί είπε την αλήθεια. Η παραίτηση του φανέρωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη διγλωσσία και τις αντιφάσεις της κυβέρνησης. Έδειξε επίσης τι συμβαίνει όταν η εξωτερική πολιτική βασίζεται σε ψέμματα και όχι στην αλήθεια.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ