Κιβωτός του Κόσμου: Παράνομη και αυθαίρετη η απομάκρυνσή του από το ίδιο του το σπίτι, λένε οι δικηγόροι του π. Αντώνιου

Newsroom
Newsroom

Με επίθεση κατά της Εκκλησίας, του Αρχιεπισκόπου, της εισαγγελίας αλλά και του νέου ΔΣ απαντά επισήμως μέσω των δικηγόρων του, ο πατέρας Αντώνιος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. «Ανακοινώσεις μίσους»

Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών ζητούν οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου, για την παράνομη και αυθαίρετη – όπως χαρακτηρίζουν – απομάκρυνση του πατέρα και της οικογένειά τους, από το ίδιο τους το σπίτι.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπεύθυνος της «Κιβωτού του Κόσμου» και η σύζυγός τους κάνουν λόγο για «άδικες» κατηγορίες, ενώ τονίζουν ότι όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι περασμένα στην ΜΚΟ.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση του πατέρα Αντώνιου

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τον πατέρα Αντώνιο ήρθε μέσα από τον δικηγόρο του Θρασύβουλο Κονταξή, ο οποίος με δήλωσή του στους δημοσιογράφους έβαλε κατά του Αρχιεπισκόπου, της εισαγγελίας και του νέου ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου.

 

Ο κ. Κονταξής κατηγόρησε την επίσημη εκκλησία για τον τρόπο που αντέδρασε όταν ξέσπασε το θέμα αναφερόμενος στην απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από τα καθήκοντά του ενώ άφησε βαρύτατες αιχμές και για το νέο ΔΣ της δομής. Είπε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε με την εισαγγελική διάταξη και που απαγορεύει για 90 μέρες την πρόσβαση στον πατέρα Αντώνιο στις δομές της Κιβωτού έγινε με παράτυπο τρόπο και για αυτό, όπως είπε, την Δευτέρα θα κινηθεί νομικά. 

Ειδικά για την επίσημη εκκλησία, ο κ. Κονταξής μίλησε για «ανακοινώσεις μίσους» ενώ για την ουσία των καταγγελιών που έχουν γίνει είπε ότι δεν πρέπει να βιάζεται κανείς και όταν κληθεί ο πατέρας Αντώνιος θα καταθέσει στις δικαστικές Αρχές.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ