Κικίλιας: Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται - Σε κινητοποίηση η Πολιτική Προστασία Αττικής

Κικίλιας: Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται - Σε κινητοποίηση η Πολιτική Προστασία Αττικής

Στα μέτωπα και στο σημείο τροφοδοσίας των συμμετεχόντων στην πυρόσβεση, ο περιφερειάρχης

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας,  μετέβη μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, τη Διευθύντρια ΕΚΑΒ,  υπεύθυνη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ) και υπεύθυνη του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) Αναστασία Ζυγούρα και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρο, στο πλαίσιο της μέγιστης ετοιμότητας που έχει τεθεί ο μηχανισμός για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

Από την πρώτη στιγμή, το ΕΚΑΒ έχει αυξήσει στις δυνάμεις του στις  πυρόπληκτες περιοχές: Στην Αττική 30%, στην Εύβοια 60%, στην Ηλεία 100% και στα Γρεβενά 45%.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε σήμερα εδώ, στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας με τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα και την ηγεσία του ΕΚΑΒ, για να επικαιροποιήσουμε όλα τα πρωτόκολλά μας με βάση αυτή την τεράστια κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και να διαβεβαιώσουμε ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα μας, οι Κινητές Μονάδες και όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται δίπλα στους πυροσβέστες μας, δίπλα στους εθελοντές μας, δίπλα στους αστυνομικούς μας και φυσικά δίπλα στους πολίτες στη μάχη την οποία δίνουν. 

Παρακαλούμε θερμά, ο κόσμος να ακούει τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε.

Σε κάθε περίπτωση και εδώ στην Αττική αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που υπάρχουν πυρκαγιές και δοκιμάζεται η ελληνική κοινωνία, είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε και να στηρίξουμε με το μέγιστο των δυνάμεών μας».

 

Επίβλεψη στα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και συζήτηση για τα επόμενα βήματα και τις δυνατότητες συμβολής του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και πέραν των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη συνόδευσαν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, Οικονομικών Ν. Πέππας, Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθ. Κατσιγιάννης και Γ. Βλάχος. Σε συνεργασία με τους δημάρχους Αχαρνών Σ. Βρεττό και Ωρωπού Γ. Γιασημάκη, εξετάστηκαν περαιτέρω τρόπους συνδρομής της Πολιτικής Προστασίας, όπως διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε συγκριμένα σημεία.

Ο περιφερειάρχης στη Μαλακάσα συντόνισε τις ενέργειες διάνοιξης αντιπυρικής ζώνης από μηχανήματα της Περιφέρειας, ενώ στην Πάρνηθα με το δήμαρχο Αχαρνών και το Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στους Άνω Θρακομακεδόνες, συζήτησαν για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης βεβαίωσε για τη συμβολή του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των δημάρχων και των συμπολιτών μας. Ευχαρίστησε θερμά όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, των δήμων και τους εθελοντές «που συνεχίζουν, παρά την κόπωση, να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Ελπίζουμε σύντομα να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα. Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και επιφυλακή για την προστασία, όχι μόνο των δασών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου», προσέθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και το σημείο που έχει ενεργοποιηθεί από την Περιφέρεια για την τροφοδοσία και συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους και τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην πυρόσβεση, στη Γέφυρα Αφιδνών. Όπως ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ που συντονίζουν τη δράση, η ανταπόκριση πολιτών και φορέων είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ