Το ΚΚΕ για τα "Απάτητα Βουνά": Είναι ήδη πατημένα

Το ΚΚΕ για τα "Απάτητα Βουνά": Είναι ήδη πατημένα

Η ανακοίνωση του Περισσού - Στα "Απάτητα Βουνά" εντάσσονται και τα Λευκά Όρη

"Τα “απάτητα” βουνά είναι ήδη πατημένα από τους επιχειρηματικούς ομίλους,  με βάση τους νόμους και τις κυβερνητικές αποφάσεις όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, που υλοποιούν τη στρατηγική της “πράσινης μετάβασης” της EE". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με φόντο τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ.

Αναλυτικά: 

Οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ περί “απάτητων βουνών” συνιστούν  προσπάθεια απόκρυψης της εξελισσόμενης ληστρικής εκμετάλλευσης και καταστροφής των δασών και των ορεινών όγκων της Ελλάδας, που η πλειοψηφία τους είτε έχει ήδη καταληφθεί ή υπάρχει επιδίωξη κατάληψης από πάρκα ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών, από ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την αγροδιατροφή, με τα καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, το λαό που πληρώνει πανάκριβα την “πράσινη ενέργεια”,  για την πανίδα και τη χλωρίδα, το έδαφος και τα νερά.

Αφορούν πολύ μικρότερες εκτάσεις σε σχέση με το σύνολο των ορεινών όγκων στους οποίους αναφέρεται (από 5 – 10% κατά μέσο όρο).

Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση των αγώνων του λαού για ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος με γνώμονα το σύνολο των λαϊκών αναγκών που σήμερα θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.  

 

Δείτε επίσης:

Τα Λευκά Όρη στα "Απάτητα Βουνά": Η επίδραση του νέου θεσμού σε περιβάλλον και επενδύσεις
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ