Το κλείσιμο των σχολείων της Αττικής προτείνει ο Γ. Πατούλης

Το κλείσιμο των σχολείων της Αττικής προτείνει ο Γ. Πατούλης

Την προληπτική αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων προτείνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εν μέσω της εξάπλωσης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στόχος της πρότασης του κ. Πατούλη, όπως αναφέρεται σε επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας, είναι η προάσπιση του γενικού πληθυσμού, των νοικοκυριών, καθώς και των οικογενειών.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες αρχές ενημερώνουν με φυλλάδια και αφίσες τους εργαζόμενους της Περιφέρειας για τους τρόπους προστασίας έναντι του ιού, ενώ παρέχουν αντισηπτικά και χαρτομάντιλα.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί από τους ιατρούς εργασίας της Αττικής να ενταθεί η επαγρύπνηση για την προφύλαξη της υγείας των εργαζομένων και τον έγκαιρο εντοπισμό των όποιων υπόπτων κρουσμάτων.

Επίσης, έχουν συσταθεί προς τα Γηροκομεία και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, αυξημένα μέτρα προστασίας με συστηματική απολύμανση των χώρων, συνεχή υπενθύμιση των συστάσεων για απολύμανση των χεριών, όπως και τον περιορισμό ή και την κατάργηση του επισκεπτηρίου, όπου κρίνεται αναγκαίο, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας .

Όσον αφορά τα ΚΑΠΗ, η Περιφέρεια συνεργάζεται με τους 66 δήμους, ως προς την ενημέρωση μέσω οδηγιών για τα μέτρα προστασίας, την αξιολόγηση του κινδύνου για πιθανή απειλή της υγείας του ηλικιωμένου πληθυσμού, και την ενδεχόμενη αναστολή της λειτουργίας τους με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων.

«Στόχος μας είναι η αναχαίτιση της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσω της εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας σε όλο το λεκανοπέδιο, στους δημόσιους χώρους , τους χώρους των δημοσίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας καθώς και στις δομές της Περιφέρειας Αττικής που αφορούν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

»Με δεδομένη την υποχρέωσή μας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, με προτεραιότητα εκείνους που παραμένουν αβοήθητοι ή κινδυνεύουν περισσότερο λόγω του προφίλ της επιδημίας, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πριν ακόμη την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Αττική, με γνώμονα την μέγιστη αποτελεσματικότητα της Πρόληψης για την επιβράδυνση της επιδημικής έξαρσης» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αριθμούν σε 45, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο των σχολείων στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ