Κορωνοϊός: 45 οι συλλήψεις για την παραβίαση των μέτρων

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να αποτρέψουν την παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, τα οποία ανανεώνει καθημερινά η κυβέρνηση, ανάλογα με την εξάπλωση του ιού

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να αποτρέψουν την παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, τα οποία ανανεώνει καθημερινά η κυβέρνηση, ανάλογα με την εξάπλωση του ιού.

Έτσι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛΑΣ, έχουν βεβαιωθεί 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους για τους οποίους ισχύει το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

«Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνανθρώπους τους» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Από όλες και όλους. Η αστυνομία κάνει ελέγχους και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου. Υπάρχουν ωστόσο ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν» συμπληρώνει και καταλήγει πως «όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, η συμπεριφορά αυτή συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Εάν συνεχίσουν θα αντιμετωπισθούν ανάλογα».

Στο πλαίσιο των ελέγχων, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη την επικράτεια 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα και συγκεκριμένα:

12 στην Αττική,

6 στη Δυτική Ελλάδα,

6 στη Θεσσαλία,

5 στη Δυτική Μακεδονία,

5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

3 στην Κρήτη,

3 στο Νότιο Αιγαίο,

2 στην Πελοπόννησο,

2 στην Ήπειρο και

1 στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ