Κορωνοϊός: Σε "καραντίνα" οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από άδεια

Κορωνοϊός: Σε "καραντίνα" οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από άδεια

Θα υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και θα δουλεύουν από το σπίτι

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αναμένεται να φέρει αλλαγές με την επιστροφή των εργαζομένων στις θέσεις τους μετά τις διακοπές στα νησιά.

Οι επιχειρήσεις αναμένεται να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα και πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως οι τράπεζες, αποφάσισαν ότι όσοι πήραν άδεια τον Αύγουστο θα εργάζονται τις πρώτες 7 ημέρες μετά την επιστροφή τους από το σπίτι.

Επίσης θα υποβάλλονται και σε μοριακό τεστ με βάση συμφωνίες που έχουν συνάψει με ειδικά εργαστήρια. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή" για όσους εργαζόμενους είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στο γραφείο, προβλέπεται να κάνουν τεστ πριν επιστρέψουν, ιδίως αν βρέθηκαν σε περιοχές βεβαρημένες επιδημιολογικά.

Άλλες επιχειρήσεις θα ζητούν από τους υπαλλήλους να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ώστε στη συνέχεια να αξιολογείται ο βαθμός επικινδυνότητας, ενώ έχουν κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα γραφεία για τις πρώτες επτά ημέρες μετά την άδεια. Το θέμα συζητήθηκε άλλωστε και στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και αναμένεται να έχουμε ειδικά πρωτόκολλα για όσους επιστρέφουν στις θέσεις εργασίας τους.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ