Κουκουλοφόροι της Χρυσής Αυγής διέλυσαν έκθεση Σκοπιανού καλλιτέχνη στην Καλαμαριά

Newsroom
Newsroom

Δέκα κουκουλοφόροι και μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν έφοδο σε δημοτική γκαλερί και διέλυσαν έκθεση Σκοπιανού καλλιτέχνη.

Την ώρα που στο Πενταμελές Εφετείο βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- των μελών της Χρυσής Αυγής για την επίθεση εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων, ένα ακόμα περιστατικό δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του ναζιστικού μορφώματος.

Σε ένα δημοτικό χώρο της Καλαμαριάς, δέκα κουκουλοφόροι – μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν έφοδο με σκοπό να διαλύσουν την έκθεση ενός καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία.

Πρόκειται για τον Σεργκέι Αντρέεφσκι, από τον οποίον απαίτησαν να κατεβάσει τους πίνακές του καθώς κι όλα τα έργα του από τον χώρο. Μάλιστα του έλεγαν ότι απαγορεύεται να βρίσκεται στον χώρο κι ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την καταγωγή του.

Στην συνέχεια σφράγισαν τον χώρο με κορδέλες και αφισοκόλλησαν χαρτιά που αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον εν λόγω χώρο, την ώρα που ο καλλιτέχνης ήταν έντρομος από το περιστατικό και κατέβασε τα έργα του. 

Η αστυνομία δεν κλήθηκε αμέσως για το περιστατικό, ενημερώθηκε αργότερα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο της εφόδου τραβήχτηκε και ανέβηκε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, θυμίζοντας ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν -όπως η επίθεση που είχαν κάνει οι χρυσαυγίτες σε πανηγύρι στη Ραφήνα.

 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ