Κυβερνητικές πηγές: Εφοδιασμένα με πενταπλάσια test απ’ όσα χρειάζονται τα σχολεία όλης της χώρας

Κυβερνητικές πηγές: Εφοδιασμένα με πενταπλάσια test απ’ όσα χρειάζονται τα σχολεία όλης της χώρας

Οι κυβερνητικές πηγές γνωστοποιούν παράλληλα πως οι Δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων test για κάθε σχολική μονάδα

Οι σχολικές διευθύνσεις σε όλη τη χώρα έχουν υπερεπάρκεια self test που προμηθεύτηκαν από το απόθεμα του κράτους.

Αυτό αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων, μετά τις διακοπές για τα Χριστούγεννα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά πως υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν test. Δηλαδή πάνω από 1 εκατομμύριο test έχουν διατεθεί στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 μαθητών και εκπαιδευτικών (ποσοστό 12% επί του συνόλου) που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα test τους από τα φαρμακεία τις προηγούμενες ημέρες.

Οι κυβερνητικές πηγές γνωστοποιούν παράλληλα πως οι Δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων test για κάθε σχολική μονάδα ώστε να τα προωθήσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε χθες το βράδυ πως «Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

 

 

Δείτε επίσης:

Ανοιχτή για την προμήθεια τεστ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα θρανία αύριο, Δευτέρα

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ