Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι σταθερές κυβερνήσεις αποτελούνται από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα»

Newsroom
Newsroom

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Νέες «φωτιές» στην πολιτική αντιπαράθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά την κάλπη της απλής αναλογικής, άναψαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Φθιώτιδα, ο οποίος δήλωσε πως η καλύτερη λύση για τη χώρα θα ήταν ο σχηματισμός μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης από ένα κόμμα, αλλά όχι από ένα χρώμα.

«Κυβέρνηση με χρώμα» & «κυβέρνηση κουρελού»

Σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας νέο κύκλο περιοδειών από τη Λαμία με κεντρική στόχευση την αυτοδυναμία.

«Οι σταθερές κυβέρνησης που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα, το τονίζω αυτό, είναι οι πιο κατάλληλες, οι πιο δοκιμασμένες. Και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στον δρόμο που έχουν χαράξει. Το ‘μπλε’ είναι ένα πολύ ευρύχωρο χρώμα», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο μυαλό του τις αποστασίες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, φωτογραφίζοντας πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μια «κυβέρνηση κουρελού», όπως τη χαρακτήρισε.

«Ο Μητσοτάκης περιγράφει ‘κυβερνήσεις κουρελού’. Θέλει να κλέβει βουλευτές από άλλο κόμμα».


«Ο Μητσοτάκης καμουφλάρει τις οικογενειακές του παραδόσεις»

«Το 2023 δεν είναι 1965 και δεν είναι ανεκτές τέτοιες μεθοδεύσεις», διαμηνύει στον πρωθυπουργό η Χαριλάου Τρικούπη.

«Μετά το χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη, ο κ. Μητσοτάκης με εικαστικές προσεγγίσεις, επιχειρεί να καμουφλάρει τις οικογενειακές του παραδόσεις. Να είναι σίγουρος πως ο ελληνικός λαός δε θα κάνει ανεκτές τέτοιες μεθοδεύσεις», λέει το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει πρωθυπουργός ‘άγνωστος Χ’. Μα αν λέγαμε το όνομα ενός υποψήφιου πρωθυπουργού τότε θα ήταν που θα περιφρονούσαμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Να προτείνω πρωθυπουργό έναν από τους πρωταγωνιστές της απαξίωσης;», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυτοδύναμες κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας, με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και όλες, όχι μόνο δεν αποδείχθηκαν παράγοντες σταθερότητας, αλλά έγιναν παράγοντες αστάθειας για τον λαό και τα δικαιώματά του», δήλωσε το ΚΚΕ.


Πολύ σκληρός για να… διαγραφεί

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως συνεχίζει να δοκιμάζει τα όρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Μετά τα «καρφιά» του στον πρόεδρο του κόμματος για το πολιτικό πρόσωπο που θα προτείνει για πρωθυπουργού, επανήλθε δηλώνοντας πολύ σκληρός για να… διαγραφεί.

«Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται. Εμένα δεν μπορεί. Δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να τους πας εύκολα. Τελεία και παύλα. Αλλά δεν βλέπω και τον λόγο. Γιατί εγώ δίνω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις».

«Ουδέν σχόλιο» λέει Χαριλάου Τρικούπη για τις νέες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ